top of page
  • Forfatterens bildeFontenehuset Gjøvik

Sommeren på Fontenehuset

Sommerferie er ikke for alle, men vi satser på en psykt bra sommer - med sol og mange aktiviteter hver eneste uke!

 

Foto: Fjorårets tur til Kistefos, og vi satser på like snille værguder dette året.


Sommer forbindes med godt vær, venner, familie og ferie. Men det er ikke alle som har noen å dra på ferie med, eller rett og slett har råd til å unne seg en tur.

Gjøvik troner også i toppen når det gjelder ungt utenforskap, noe vi på Fontenehuset Gjøvik daglig prøver å gjøre noe med!

Ikke alle har en jobb å ta ferie fra, hvor hver dag går i ett, og ferie fra disse dagene føles meningsløst. Og noen ønsker kanskje ikke reise så langt av sted, eller har noe sted å dra til?


Da kan det være godt å komme på Fontenehuset hvor det er arbeidsrettet hverdag.

Hverdagen blir mer rutinepreget. Man gjør meningsfulle oppgaver, knytter sosiale kontakter og dagene blir mer verdifulle. Det gir en uke med mening, og en helg som føles som helg.

I tillegg har vi fritidsprogram på røde dager og onsdager etter jobb som alle kan melde seg på. Og på sommeren har vi åpent hver dag som vanlig.


Nadia: «det er alltid kjedelig å sitte hjemme i sommerferien og ikke ha noe å gå til, men på Fontenehuset er det aktiviteter som gjør at dagene ikke blir så lange.»

I tillegg har vi eget fritidsprogram hele sommeren hvor vi bruker en hel dag på aktiviteter utenfor huset. Dette gjør at arbeidsuken blir annerledes og det føles litt mer som ferie.

Medlemmene våre må betale en egenandel for disse turene, men de er sterkt subsidiert fra vår fritidsprogram-konto.

Når vi får gaver til huset (som vi blir SÅ glad for!) settes disse pengene inn på denne kontoen. Egenandelen for medlemmer er aldri mer enn kr 100,- på disse turene.


Foto: Sesongen for årets fritidsprogram ble åpnet med en fantastisk tur Skiblander i strålende sol!


Hvor disse turene skal gå, det bestemmes i fellesskap.

Turene våre er også lavterskel, noe som betyr at turene vi velger er i hovedsak i nærområdet – det er kortere dagsturer uten overnatting, slik at så mange som mulig kan delta.

Vi har, som alltid, fokus på økonomi og prøver å få til turer så billig som mulig – f.eks. koster bussen 10 kr i innlandet i juli denne sommeren, så da bruker vi dette transportmidlet.

 

 Arild: «Årets sommerfritidsprogram er helt topp!»

Denne sommeren skal vi på mange hyggelige turer, og dette er noe av det vi skal:

Skiblandertur, tur til Mjøsparken i Brumunddal, Frisbeegolf på Øverby, tur til Pannekakehuset på Lillehammer, tur til Koigen på Hamar og så skal vi også en tur for å besøke museumer i Oslo.


Per-Tore: «På sommerfritidsprogrammet treffer man medarbeidere og medlemmer på en litt annen måte. Det er hyggelig å gjøre sosiale ting sammen!"

Nytt av året er at også Ung På Huset-gruppa har eget heldags fritidsprogram på torsdager.

Her er det også bestemt i fellesskap hva vi skal gjøre, og vi satser på sol hele sommeren slik at vi kan få til mange uteaktiviteter!


Thomas: «Jeg jobber hele sommeren, så dessverre får jeg ikke vært med på så mange aktiviteter som tar hele dagen, men prøver å få med meg det jeg kan, for det er veldig koselig!»

Foto: Turen til Mjøsparken ble regnfull, men veldig koselig!

51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

댓글


bottom of page